sábado, 24 de enero de 2009

Vent

138,9 Km/h

Aquesta ha estat avui la ratxa màxima de vent que ha enregistrat avui l'Estació Meteorològica Automàtica d'Òdena, i que es pot consultar a la pàgina web del Servei Meteorològic de Catalunya.



Y aquesta gràfica, mostra l'evolució de la velocitat del vent i també la seva direcció. En aquest cas, veiem com la direcció ha estat de ponent gairebé durant tot el dia, i la velocitat ha tingut el seu punt màxim, entre les 8 i les 9 del matí.

Tot aquesta ventada, ha estat provocada per una profundíssima depressió situada al sud de França, que a Catalunya ha deixat algunes precipitacions al nord, pero sobretot molt vent a causa del important gradient baromètric:

A hores d'ara ja a anat a menys. Encara pot bufar el vent aquesta nit i demà de forma moderada, pero res a veure amb el temporal d'avui que, malauradament deixa moltes destrosses (teules i telulades que han caigut, també antenes de televisió, vidres trencats...), així com cases, carrers, i poblaciones senceres sense llum.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Núria!!!

Muy interesante el blog, está muy bien trabajado, me gusta.

Vaya como sopló el viento con el durisimo temporal de WNW que tuvimos el 24 de enero. Se habló de rachas máximas de hasta 204km/H en Mediona (Anoia). Sin lugar a dudas, la zona más afectada fue tu comarca.

Saludos y ánimo con los blogs!!!

Visitas

Modified by Blogger Tutorial

Y el cielo, ¿qué dice? ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP