viernes, 7 de agosto de 2009

La xafogor

L'home, com a ésser viu de sang calenta, utilitza el métode de la transpiració per tal de regular la temperatura del seu cos per tal que sigui més o menys constant, i després s'evapora en forma de suor. Pero en els dies en que la humitat en l'ambient es elevada, aquest procés es dificulta i es quan la sensació de calor s'accentúa i la suor, al no poder evaporar-se, ja que l'ambient ja esta prou carregat d'humitat, se'ns queda "enganxada" al cos.

Aquest dies esta passant molt. I ho notareu més quan més a prop del mar visqueu, doncs l'aportació d'humitat es gairebé constant. Quan més a l'interior, l'influència del mar va disminuint i per tant no se'n noten tant els efectes. (Encara que el termometre sol enfilar-se més a l'estiu que a la costa per una qüestió d'efecte de regulació de la temperatura que te el mar i que pot ser donaría per explicar-ho un altre día.
A continuació us deixo una taula on podeu calcular la temperatura de sensació sabent tan sols la temperatura normal que fa al carrer i l'humitat.

No cal dir, que els numeros vermells son situacions de perill extrem, i el confort el trobaríem en els valors que están de color blanc.

0 comentarios:

Visitas

Modified by Blogger Tutorial

Y el cielo, ¿qué dice? ©Template Nice Blue. Modified by Indian Monsters. Original created by http://ourblogtemplates.com

TOP